Porti si Imprejmuiri

Porti, garduri metalice si automatizari

 CE SUNT PORTILE CULISANTE?
In cazul deschiderilor mari si foarte mari se folosesc portile culisante. Spre deosebire de portile batante, acestea sunt formate dintr-un singur corp, corp ce culiseaza pe o sina. Dimensiunile maxime ale unei porti culisante se incadreaza in intervalul 10m-15m iar inaltimea maxima poate fi de 3m. Portile culisante sunt recomandate a se folosi atat in mediul rezidential, (in cazul spatiilor mari si foarte mari) cat si in cel industrial (facilitand accesul camioanelor si vehiculelor grele). Spre deosebire de portile batante, portile culisante au o viteza mai mare de deschidere, dar in majoritatea cazurilor necesita actionare electrica.

porti culisante metalice

 VARIANTE CONSTRUCTIVE PORTI CULISANTE
Portile culisante
sunt realizate din profile rectangulare sau din fier forjat fiind sustinute de role de transport. Rolele de transport sunt ghidate pe o sina, asigurand inchiderea/deschiderea portii. Dimensiunea maxima acceptata pentru o poarta culisanta este de 10-15m, iar greutatea sa este impresionanta. Avand o masa proprie mare, poarta culisanta se poate actiona doar cu ajutorul unui motor electric de putere mare; frecarile dintre role si sine fac aproape imposibila actionarea portii prin impingere.
Dimensiunea unei porti culisante se stabileste in functie de necesitatile clientului, de modul de lucru si de numarul de cicluri de inchidere/deschidere. Elementele metalice sunt imbinate prin sudura, iar portii i se aplica tratamente termice suplimentare pentru imbunatatirea rezistentei in timp. Vopsirea se realizeaza profesional, in camp electrostatic in functie de culoarea stabilita de beneficiar.

 ACTIONAREA PORTILOR CULISANTE
Actionarea portilor culisante se face in majoritatea cazurilor cu ajutorul unui motor. Motorul este conectat la o tensiune de 220V si este comandat prin multiple elemente: buton, telecomanda, celule, card de acces. Automatizarea unei porti culisante necesita o putere de 250W-400W dezvoltata de motor, si un cuplu maxim in intervalul 10-20 Nm. In functie de dimensiunea portii precum si de tipul de motor ales inchiderea/deschiderea acesteia se va realiza in cateva secunde, putand fi atat totala cat si partiala.

 CUM POT COMANDA O POARTA CULISANTA
Pentru a comanda o poarta culisanta este necesara o intalnire cu un specialist din cadrul companiei noastre. Vom alege impreuna cu dumneavoastra solutia optima, tipul de actionare precum si pretul agreat. Calitatea produselor nu depinde de pret; important este ca dumneavoastra sa fiti pe deplin satisfacut de aceasta constructie metalica.

 MODELE PORTI CULISANTE
Va prezentam cateva modele de porti culisante: