Porti si Imprejmuiri

Porti, garduri metalice si automatizari

 CE SUNT PORTILE BATANTE?
In cazul deschiderilor limitate si a spatiilor mici de manevra, portile metalice batante reprezinta solutia optima pentru restrictionarea accesului intr-o zona definita. O poarta batanta este compusa din doua corpuri distincte, care prin rotire fata de un punct fix asigura inchiderea respectiv deschiderea unei zone ingradite. Aceste corpuri sunt cunoscute sub numele de “aripi”. Lungimea maxima a unei astfel de aripi poate varia intre 3m si 5m iar inaltimea maxima este de 3m.

 VARIANTE CONSTRUCTIVE PORTI BATANTE
Portile batante pot fi confectionate in functie de dorintele si necesitatile beneficiarului; se poate opta pentru porti batante standard (construite din metal), porti batante accesorizate (construite tot din metal dar cu elemente decorative inserate: varfuri, rotunjiri, elemente florale etc) si porti batante semitransparente (se aplica materiale ce impiedica vizibilitatea: policarbonat, material plastic, material lemnos etc). Dimensiunea cadrelor de sustinere se alege de comun-acord cu clientul pentru a conferi portii o rezistenta sporita in timp. Elementele metalice sunt imbinate prin sudura, ulterior portii aplicandu-i-se tratamente termice specifice. Aceste tratamente au rol de protectie impotriva factorilor meteo (ploaie, umezeala, inghet-dezghet, raze solare) dar si deformarilor mecanice (dilatari, contractari, lovire cu corpuri straine etc).
Pentru un design modern, portile batante sunt vopsite in camp electrostatic in culoarea dorita de beneficiar.

 ACTIONAREA PORTILOR BATANTE
Actionarea unei porti batante se poate face atat clasic (deschidere / inchidere manuala – in acest caz se poate aplica si o yala suplimentara) sau automatizat. Actionarea automata se realizeaza cu ajutorul unor motoare speciale (ce pot fi conectate la 220V, 24V sau la panou solar). Aceste motoare au cursa limitata (adica ele functioneaza intre niste parametrii setati pentru a corela corect comanda cu miscarile portilor). Suplimentar automatizarile pentru porti batante pot fi comandate prin intermediul telecomenzilor sau cardurilor de acces de la distanta.
Cele mai moderne tipuri de actionari includ atat parte electrica cat si manuala, aceasta din urma fiind utila in cazul intreruperilor de curent.

 CUM POT COMANDA O POARTA BATANTA
Pentru a afla detalii privitoare la modelele de porti batante disponibile vom stabili o intalnire pentru prezentarea acestui produs si alegerea solutiei optime pentru cazul dumneavoastra. Va rugam sa retineti ca: portile batante sunt destinate in special domeniului rezidential dar pot fi adaptate si spatiilor mai mari; dimensiunile optime ale unei aripi se incadreaza intre 3m si 5m.

 MODELE PORTI BATANTE
Va prezentam cateva modele constructive de porti batante.